Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/ictvoordezaak/wp-includes/wp-db.php on line 3182

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/ictvoordezaak/wp-includes/wp-db.php on line 3182
ICT voor de Zaak | Betrouwbaar snel ICT Netwerk voor MKB - ICT voor de Zaak

Betrouwbaar snel ICT Netwerk voor MKB

ICT Netwerk ontwerp en onderhoud

In 1984 sloeg¬†John Cage, oprichter van Sun Microsystems,¬†zijn uitspraak ‘The Network is the Computer’ de spijker op zijn kop. Onze hedendaagse ‘communicatie-economie’ zou zonder ICT netwerk niet bestaan. Gezien de complexiteit van de hedendaagse netwerken is het eigenlijk een wonder dat we elke dag kunnen genieten van storingsvrije en snelle verbindingen. Goed netwerk ontwerp en onderhoud ligt hier aan ten grondslag.

 

Netwerktechniek, een specialisatie binnen de ICT

ICT NetwerkNetwerk ontwerp en onderhoud is uitgegroeid tot een specialisme binnen de ICT, ontwerp van een goed netwerk vereist specialistische kennis en materiaal. De voortdurend veranderende wereld om ons heen betekent ook steeds ander gebruik van netwerken. Bij ontwerp en onderhoud van elk ICT netwerk dient rekening te worden gehouden met zaken zoals:

  • Capaciteit van de verbindingen;
  • Hoe wordt het verkeer verspreid over de beschikbare verbindingen;
  • Wie mag waar bij? Dienen er schotten in het netwerk te zijn ten behoeve van beveiliging of regulering van verkeer?
  • Op welke manier is het netwerk met de buitenwereld verbonden?
  • Welke vereisten gelden voor de verbinding met het internet?
  • Hoeveel smart devices maken gebruik van het netwerk, of juist niet?
  • Hoe dient authenticatie tot het netwerk plaats te vinden.

ICT voor de Zaak heeft alle kennis in huis voor ontwerp en opbouw van een probleemloos functioneren ICT netwerk.

 

 

networkFlexibel ontwerp gericht op de toekomst

Een goed netwerk is zodanig flexibel opgezet dat het zonder ingrijpende aanpassingen in het ontwerp kan worden aangepast aan ander gebruik. Bijvoorbeeld: VOIP telefonie stelt specifieke eisen netwerk eisen. Gaat je organisatie VOIP gebruiken en is het netwerk daar niet voor ontworpen, dan kunnen er problemen ontstaan. Het resultaat daarvan is dat de telefonie niet goed werkt en dus hinder oplevert.

 

De juiste netwerk apparatuur voor de beste prijs

2960FEen ICT netwerk wordt geacht altijd te werken, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dat vereist betrouwbare producten van hoogstaande kwaliteit. De combinatie van hoge eisen en beperkt budget lijkt een grote tegenstelling. Steeds weer blijkt echter dat de merken waar ICT voor de Zaak voor kiest hier uitstekend aan kunnen geven.

Voor switches werken wij met producten van Netgear en voor ontsluiting van het internet gebruiken wij altijd Draytek. Beide merken bewijzen steeds weer hoge kwaliteit te kunnen combineren met bescheiden kosten.