Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/ictvoordezaak/wp-includes/wp-db.php on line 3182

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/ictvoordezaak/wp-includes/wp-db.php on line 3182
ICT voor de Zaak | NAS als MKB server - ICT voor de Zaak

NAS als MKB server

NAS als MKB server biedt kansen

Wat is een NAS als MKB server? Een NAS is eenvoudig gezegd een harde schijf die is verbonden met het netwerk. Sinds de eerste modellen op de markt verschenen heeft de ontwikkeling een grote vlucht genomen. Denk je er over een bestaande server te vervangen, overweeg dan of een NAS geschikt is. Dergelijke apparaten zijn verkrijgbaar in allerlei maten en zo geschikt voor kleine teams, grote organisaties en alles daar tussen. Op een NAS draait software, het fundament daarvan is Linux, een zeer robuust en veilig besturingsysteem. Synology noemt dit DSM. Voor het beheer van een NAS   gebruik je een overzichtelijke webinterface. Kortom: een NAS als MKB server biedt vele kansen.

Met veel succes zet ICT voor de Zaak NAS apparaten van het topmerk Synology in bij verschillende klanten.

NAS voor MKB - Diverse functies

NAS apparaten bieden allerlei functies.

Een NAS als MKB server is inzetbaar voor een groot aantal functies. Het onderstaande overzicht is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Wilt u meer weten, neem dan contact op met ICT voor de Zaak.

Netwerkservices

Netwerkservices zijn ‘saaie’ functies die echter onontbeerlijk zijn voor een goed functionerend bedrijfsnetwerk. DSM biedt alle noodzakelijke functies om daarvoor te zorgen.

 • DHCP Server: Elk verbonden apparaat heeft een IP-adres nodig. Met een DHCP-server kunt u IP-adressen automatisch toewijzen aan uw volledig netwerk.
 • DNS Server: U wilt geen lang IP-adres onthouden? Gebruik DNS Server om uw eigen domeinnaamservices te hosten en naamruimtebeheer binnen een organisatie te verbeteren.

NAS als MKB server - applicaties

Applicatieservers

 • Web Station: Host in slechts enkele minuten uw eigen website! Web Station wordt geleverd met ingebouwde PHP en MariaDB support.
 • Mailservices: Synology Mail Server verandert uw DiskStation moeiteloos in een complete en volledig aan te passen e-mailserver. Bovendien levert Mail Station een browsergebaseerde e-mailservice zodat u snel, op één plek toegang hebt tot uw e-mails.
 • Print Server: Sluit gewoon een printer aan op​DiskStation en u kunt vanaf elke computer afdrukken, scannen of faxen.

Netwerkbeheer

DSM biedt verschillende functies waarmee kan worden geregeld wie gebruik kan maken van het netwerk en daarop aangesloten apparatuur.

NAS voor MKB - Accounts

 • RADIUS Server: RADIUS-protocol biedt een centrale manier om verbindingen op uw netwerk te authenticeren en autoriseren. Maak uw eigen server met beveiligde authenticatie voor iedereen.
 • Directory Server:  De Directory Server biedt LDAP-functionaliteit met gecentraliseerde toegangscontrole, authenticatie en beheer van geregistreerde gebruikers.
 • VPN Server: Met Synology’s VPN-oplossing kunnen werknemers eenvoudig op afstand toegang krijgen tot bronnen zonder de beveiligingsprotocollen te breken. Synology VPN-server is compatibel met Open VPN, PPTP en L2TP over IPSec.
 • Proxyserver: Synology’s Proxyserver is de ideale aanvulling op een efficiënte en beveiligde netwerkinfrastructuur. Het bevat tal van functies zoals webcache, toegangsbeperking en monitoring van content, vooraf gedefinieerde regels, en IP-filtering.
 • SSO Server:  Een single sign-on (SSO) server centraliseert de verificatie zodat men zich niet op elke webservice apart moet aanmelden. Met een DSM account kunt u zich op Synology webapplicaties aanmelden.

Bestanden delen

NAS als MKB server - filesharing

DSM biedt snelle en veilige methodes om digitale mediabestanden met iedereen en overal te delen. Met File Station kunt u bestanden verkennen, ordenen en verplaatsen tussen een computer en DiskStation, en tevens de toegangsmachtigingen aanpassen voor betere beveiliging en productiviteit. Geniet ervan dat u bestanden probleemloos op verschillende platformen kunt delen – of het nu Windows® is, een Mac® of computers en mobiele toestellen die Linux® draaien.

Cloud en productiviteit

NAS voor MKB Cloudstation

De meeste mensen schakelen tegenwoordig dagelijks tussen diverse apparaten, wat resulteert in een drastische toename van de populariteit van cloudopslag. Soms zijn het complete productieve leven, bedrijfsrapporten, notities, referenties, afhankelijk van de cloud, wat betekent dat nu meer dan ook een cloudoplossing nodig is, die kostenefficiënt is, veel capaciteit biedt en toch absoluut privé is. Synology biedt dit alles en meer.

 • Cloud Station: Synchroniseren op alle toestellen
 • Note Station: Het belangrijke en het onbelangrijke, op één locatie en toch overal

Gegevensback-up

NAS voor MKB Gegevensbackup

Verloren gegevens is een reëel gevaar, ongeacht welke opslagapparatuur u gebruikt. Belangrijke bestanden, zoals uw trouwfoto’s of bedrijfskritieke documenten, verdienen een doordachte back-upstrategie om ze tegen onverwachte hardwarestoringen, natuurrampen of domweg verwijderen te beschermen. Laat een NAS als MKB server u helpen met robuuste en flexibele back-upoplossingen.

 • Desktopback-up: Voor pc, Mac en externe apparatuur. Met aanpasbare en uitbreidbare opslagruimte is Synology NAS een perfecte keuze om elk apparaat te back-uppen.
 • Back-up en replicatie: Back-up en replicatie van Synology bevat krachtige tools om naar andere Synology-apparaten of rsync-compatibele servers te back-uppen.
 • Snel bestanden zoeken en herstellen: Maak gebruik van multi-versie back-up en krijg de mogelijkheid om bestanden te herstellen naar een vorige punt in de tijd.
 • Roteer back-ups en spaar opslagruimte:  Bij het uitvoeren van geplande back-ups kan Smart Recycle de controle van versies vereenvoudigen door automatisch oudere, onnodige back-upversies te verwijderen,
 • Cloudback-up: Cloudopslag speelt een essentiële rol in veel back-upstrategieën thuis en op kantoor. Gebruikers zijn daardoor minder kwetsbaar voor rampen en hebben minder hardware nodig.

Gegevensbeschermingsbeheer

Een NAS als MKB server biedt geavanceerde functies voor bescherming van uw kostbare gegevens.NAS voor MKB - veiligheid

 • Geavanceerde gegevensbescherming:  Ondersteund door een Btrfs-bestandssysteem van de volgende generatie, levert het gegevensbeschermingsbeheer voor bepaalde Synology NAS-modellen geavanceerde tools om momentopnames van gegevens te maken.
 • iSCSI LUN-back-up:  U kunt een back-up maken van bestanden, besturingssystemen en applicaties die op een LUN zijn opgeslagen, dit gebeurt op dezelfde manier als voor DiskStation-mappen, lokaal of op afstand – zonder extra kosten of aankopen.